Czysta korzyść z czystej wody
Czysta korzyść z czystej  wody

Czysta korzyść z czystej wody

Przedstawiamy innowacyjne rozwiązanie dla globalnego lidera – nowatorską, wielopłaszczyznową aplikację dla eSpring, najlepiej sprzedającego się domowego systemu do uzdatniania wody na świecie*!

eSpringTM – jeden z największych hitów firmy Amway – usuwa 99,99% chorobotwórczych bakterii i wirusów oraz eliminuje zanieczyszczenia i substancje potencjalnie szkodliwe dla zdrowia. Sukces systemu eSpring zachęcił właściciela marki do stworzenia narzędzia, które nie tylko pozwoli zaprezentować cechy produktu, ale także dostarczy użytkownikom i sprzedawcom wiedzy o tym, jak ważna w życiu każdego z nas jest czysta, właściwie przefiltrowana woda.
Klient postawił przed nami zadanie opracowania publikacji na nośniki mobline – folio files, która ułatwi użytkownikom – sprzedawcom eSpringTM – dotarcie do poszukiwanych treści o produkcie oraz w przystępny sposób uzupełni ich wiedzę o znaczeniu czystej wody.
Budując interaktywny katalog folio eSpring stworzyliśmy szereg animacji wyjaśniających działanie produktu i jego charakterystyczne cechy. Dodatkowym wyzwaniem było wdrożenie w ramach aplikacji narzędzia „Plan your drink” – funkcjonalnego, interaktywnego plannera, pozwalającego wyliczyć dzienne zapotrzebowanie na wodę na podstawie prostego kwestionariusza.
Zakres prac powierzonych zespołowi digital Opus B zawierał: ux, digital publishing, programowanie, motion design i wdrożenie aplikacji. Projekt eSpring został zrealizowany w ramach długoterminowej współpracy naszej agencji z firmą Amway. W ciągu 5 lat współpracy zrealizowaliśmy szereg projektów z zakresu m.in. BTL i digital.
*Na podstawie badania globalnej sprzedaży w 2014 roku przeprowadzonego przez Verify Markets.

espring_devices.png

Z okazji Świąt dzielimy się radością :)

7 designerów, 80 h planowania i jeden Maîtres Chocolatier. W takim składzie w tym roku zrealizowaliśmy nasz NAJSŁODSZY projekt. Dla klientów z okazji Świąt, we współpracy z Karmello, wyprodukowaliśmy niezwykłą czekoladę.