Z okazji Świąt dzielimy się radością :)

7 designerów, 80 h planowania i jeden Maîtres Chocolatier. W takim składzie w tym roku zrealizowaliśmy nasz NAJSŁODSZY projekt. Dla klientów z okazji Świąt, we współpracy z Karmello, wyprodukowaliśmy niezwykłą czekoladę.

W tym roku wykreowaliśmy pomysł stworzenia dla naszych klientów czegoś wyjątkowego, unikalnego i przyjemnego, co pozwoli nam się podzielić radością. Nasi designerzy pracowali nad projektem czekolady, inspirowanej pracami Jacksona Pollocka, oraz filmem, który jest zapisem tworzenia tego słodkiego przedsięwzięcia.
Cała czekolada została podzielona na 330 unikalnych kostek. Każdy klient mógł odczytać na swojej inny wzór.

Do współpracy nad stworzeniem czekolady o wielkości 4 metrów kwadratowych zaprosiliśmy zaprzyjaźnioną markę - Karmello. Wykorzystując 25 litrów czekolady oraz ponad 1000 metrów zdobień, stworzyliśmy naszą tabliczkę. Ogromna czekolada została podzielona na 330 unikalnych kostek, które następnie powędrowały do naszych klientów. Każda z kostek czekolady otrzymała swój numer oraz unikalny adres strony www, na której obdarowana osoba mógł zobaczyć świąteczny film z procesu tworzenia czekolady.
Przy realizacji filmu współpracowaliśmy z Don'T Shoot!Pictures. Postprodukcją oraz stworzeniem strony zajęły się nasze zespoły Motion oraz Digital. Zapraszamy do częstowania się filmem i... życzymy słodkich świąt!

Opus B w czołówce agencji zlecających produkcje filmowe

Jak wynika z analizy Papaya Films, w ubiegłym roku w Polsce zrealizowano 2795 spotów telewizyjnych. Opus B znalazł się w czołówce agencji, które przygotowały ich najwięcej.