Opus B w czołówce agencji zlecających produkcje filmowe

Jak wynika z analizy Papaya Films, w ubiegłym roku w Polsce zrealizowano 2795 spotów telewizyjnych. Opus B znalazł się w czołówce agencji, które przygotowały ich najwięcej.

W trendach dla branży reklamowej od kilku lat wskazuje się wideo jako narzędzie, którego znaczenie sukcesywnie wzrasta. Potwierdzenie tego trendu widać w analizie ubiegłorocznych produkcji reklamowych. Jak skomentował dla portalu Wirtualnemedia.pl Kacper Sawicki, szef studia Papaya Films, rynek produkcji filmowej, zarówno do telewizji jak i do internetu rośnie z roku na rok.

Papaya Films przeanalizowała polski rynek produkcji reklamowych, wskazując wśród najbardziej aktywnych klientów telewizyjnych: hipermarkety, banki i ubezpieczenia, telefonie komórkowe oraz firmy farmaceutyczne. W zestawieniu nie zabrakło naszej agencji, która z wynikiem 116 spotów uplasowała się na trzecim miejscu wśród polskich agencji, pod względem liczby produkcji.

Mamy nadzieję, że ten rok będzie dla nas równie owocny!
Trzecie miejsce dla Opus B pod względem liczby realizacji TV (źródło: Papaya Films).

W czołówce klientów realizującej produkcje filmowe znalazła się marka Agata, z którą współpracujemy (źródło: Papaya Films).

Espumisan® w kropelkach z nową kampanią do mam

Wystartowała ogólnopolska kampania leku Espumisan® Krople. Adaptacja spotu jest kolejną realizacją Opus B dla BERLIN-CHEMIE/MENARINI POLSKA.