Ranigast Max rozprawia się ze zgagą w każdym zakątku Polski

Wystartowała nowa kampania marki Ranigast Max – flagowego leku na problemy ze zgagą od firmy Polpharma SA. Za opracowanie i wdrożenie nowej idei „W całej Polsce zgadze już dziękujemy” odpowiada Opus B.

Seria spotów opiera się na wypowiedziach użytkowników Ranigast Max z różnych regionów Polski. W pełen humoru sposób opowiadają jak lek działa i dlaczego jest niezawodny. Komunikacja wzmacnia pozycję Ranigast Max jako niekwestiowanego lidera w zwalczaniu zgagi oraz buduje pozytywny wizerunek leku sięgając do rozpoznawalnych kodów kulturowych.
Wyrazista stylistyka spotów nawiązuje do charakterystycznego klimatu filmów Wesa Andersona, tworząc nową kanwę komunikacji dla marki.

Opus B - Ranigast Max - Górnik (2017) on Vimeo

This is "Opus B - Ranigast Max - Górnik (2017)" by Agencja Reklamowa Opus B on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Opus B - Ranigast - Białowieża (2017) on Vimeo

This is "Opus B - Ranigast - Białowieża (2017)" by Agencja Reklamowa Opus B on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Kampanię telewizyjną rozpoczynają dwa spoty, które wyreżyserował Kuba Michalczuk. Za produkcję odpowiadało studio Watchout, a postprodukcję powierzono Xantusowi. Nasza agencja opowiadała za kreację spotów oraz nadzór nad produkcją.

20170217_Informacja prasowa - Ranigast walczy ze zgagą w całej Polsce.docx

Opus B przygotuje identyfikację wizualną Miasta Krakowa

Agencja Opus B została wyłoniona na podstawie zapytania ofertowego do przygotowania systemu identyfikacji wizualnej Miasta Krakowa.