Wielkanoc po krakowsku!

W tym roku zespół Opus B do pracy nad projektem wielkanocnym zaprosił kultową krakowską malarkę i graficzkę, Iwonę Siwek-Front, twórczynię słynnych postaci Bab.

Święta sprzyjają refleksji. Warto się wtedy zatrzymać i rozejrzeć wokół. Tak właśnie zrobiliśmy, i tak zrodził się pomysł na tegoroczny agencyjny projekt wielkanocny z życzeniami dla naszych klientów.

Historia Wielkanocnej Baby to nasz hołd dla Krakowa, w którym działamy od blisko ćwierć wieku, i którego czujemy się częścią.

– Hołd jak to miasto – trochę autoironiczny, nieco ckliwy, odrobinę na przekór trendom staromodny i bez wątpienia bardzo „nasz” – bo zrealizowany we współpracy z kultową krakowską malarką i graficzką Iwoną Siwek-Front, twórczynią słynnych postaci Bab – tłumaczy Kuba Janicki, Creative Director w Opus B, pomysłodawca projektu.

Sami zobaczcie efekty naszej pracy i poszukajcie z Babą znaków Świąt w obrębie Plant i Rynku Głównego:
facebook.jpg

Wielkanoc 2017 - Opus b

Iwona Siwek-Front: malarka i graficzka, tworząca we własnym, niepowtarzalnym stylu na pograniczu ekspresji i dada. Prawdziwa krakowska Postać, jakich niewiele pozostało – zna wszystkich i wszyscy ją znają. Kraków i jego nisko-wysokie życie stanowi też dominujący motyw twórczości Iwony.

Sałatki Fit&Easy znikają w okamgnieniu

Opus B w apetycznej animacji promuje markę Fit&Easy.