Zapakować idee – Opus B Brand Design na Łódź Design Festival

Już niedługo kolejna edycja Łódź Design Festival. Wśród tegorocznych prelegentów również eksperci Opus B Brand Design. Zapraszamy do Łodzi!

OD.NOWA to hasło przewodnie 11 edycji Łódź Design Festival, która odbędzie się w dniach 3-8 października. Poprzez wystawy, wykłady oraz panele dyskusyjne projektanci i profesjonaliści branży design będą podejmować kwestie związane ze współczesnym wzornictwem oraz projektowaniem.

Do grona tegorocznych prelegentów zaproszeni zostali eksperci Opus B Brand Design – Piotrek Wiśniewski (art director) oraz Witek Libera (strategy director).

Podczas wykładu „Zapakować idee. Od.nowa roli opakowania produktu” Piotrek i Witek opowiedzą o trendach packaging i roli opakowań produktów we współczesnym świecie. Na przykładach autorskich projektów Opus B, docenionych w międzynarodowych konkursach branży brand design, opowiedzą o designie krytycznym czy nurcie eco. Omówią trend związany z odrodzeniem rzemiosła oraz projektowaniem pod prąd. Na warsztat wezmą także projekty, które przełamują konwencję.

Więcej o ŁDF, program na:

Strona główna » Łódź Design Festival

Z czym kojarzy się menopauza? Opus B dla Oleofarm

Wystartowała ogólnopolska kampania marki Ligunin Termostop – preparatu łagodzącego objawy menopauzy.