Effie Awards 2018: Aż trzy trofea dla zespołu Opus B!

Effie Awards 2018: Aż trzy trofea dla zespołu Opus B!

Agencja zdobyła srebro za launch piwa Žatecký Světlý Ležák, brąz za kampanię wprowadzającą markę Biovital Complex oraz srebrną statuetkę za kampanię dla Biotebal.

Nagrody dla najbardziej efektywnych kampanii reklamowych zostały rozdane! W tegorocznej edycji konkursu Effie Awards zespół Opus B zdobył aż trzy statuetki – dwie srebrne (launch piwa Žatecký Světlý Ležák i działania komunikacyjne dla marki Biotebal) oraz brązową (launch Biovital Complex).

Biotebal - srebro

kategoria: leki i suplementy diety
klient: Polpharma
Biotebal zanotował w 2017 największy wzrost wartości sprzedaży wśród wszystkich leków i suplementów w Polsce – blisko 30 mln zł. Komunikacja przedstawiająca problem z kobiecej perspektywy sprawdziła się – budując wysoką świadomość marki oraz zachęcając konsumentki do jej zakupu.
Zwycięski team - Polpharma, Opus B, Mediacom

Žatecký Světlý Ležák - srebro

kategoria: launch
klient: Carlsberg
Wprowadzenie piwa Žatecký to przykład zwinnego wdrożenia nowej marki. Mimo stosunkowo wysokiej ceny, w ciągu niespełna roku istnienia, na rynku piwa osiągnęła wolumen ponad 160 tys. hl sprzedaży oraz zbudowała silną pozycją rynkową.
Zwycięski team - Opus B, Carlsberg, Brainbox, Directors, Filmokracja, Initiative

Biovital Complex - brąz

kategoria: launch
klient: Egis Polska
Biovital osiągnął granicę swojego rozwoju! Przesunęliśmy ją dzięki wprowadzeniu nowego wariantu - Biovital Complex. Nowy format, nowa formuła oraz nowa komunikacja przekonały młodszych konsumentów 40+ do marki, której jeszcze niedawno w ogóle nie rozważali. Osiągnęliśmy wysokie wyniki sprzedażowe, które pociągnęły w górę całą markę Biovital.
Zwycięski team - Egis Polska, Opus B, Media Group

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.