Nowa aplikacja Intermarche dla "kulinarnych"

W kategorii sieci handlowych, które już chyba wszystko zrobiły, nie łatwo zmierzyć się z zadaniem stworzenia czegoś, czego jeszcze nie było. A jednak się udało! Wystartowała przygotowana przez Opus B i Intermarche mobilna aplikacja foodpairingowa sygnowana Atelier Intermarche.

W ramach konceptu Atelier Intermarche, nad którym Opus B pracuje od kilkunastu miesięcy, stworzono aplikację foodpairingową „Przepisy Intermarche”, inspirującą do próbowania nowych przepisów i przełamującą zwyczaje żywieniowe oraz zakupowe Polaków, którzy po sklepach wielkopowierzchniowych chodzą utartymi ścieżkami.

Do sporego przedsięwzięcia przy przygotowaniu aplikacji zaproszono współpracujących z brandem szefów kuchni oraz blogerów, którzy z produktów dostępnych w sklepach Intermarche stworzyli idealne i zarazem nietuzinkowe połączenia smakowe. Powstało 200 kombinacji, które mają zainspirować klientów sklepów Intermarche do wypróbowania nowych połączeń składników. Dodatkowo aplikacja podpowiada jakim winem najlepiej te składniki uzupełnić.

Aplikacja „Przepisy Intermarche” jest skierowana do wszystkich gotujących i zainteresowanych kulinariami – tych mniej i tych bardziej zaawansowanych – i każdemu pomoże poszerzyć horyzonty kulinarne.

Agencja reklamowa Opus B odpowiada za koncept, UX oraz design aplikacji. Aplikacja dostępna jest na iOS oraz Android.

Informacja_prasowa_-_Atelier_Intermarch__Aplikacja_4.01.2016.docx

Startuje kampania 2016 marki Agata

Ostatnie miesiące dla marki Agata to okres wytężonej pracy. Po kompletnym rebrandingu marki przyszedł czas na nową komunikację. Od początku lutego wystartowała nowa kampania dla marki Agata, którą trzeci rok z rzędu realizuje Opus B.