973 powody do spotkania z Lajkonikiem

Wystartowała kampania TV promująca nowy wizerunek Lajkonika - jednej z najpopularniejszych polskich marek słonych przekąsek. Za strategię, rebranding oraz koncept kreatywny i realizację kampanii odpowiadaOpus B.

W 2015 roku Lajkonik – marka z wieloletnią tradycją, lider w kategorii Słonego Pieczywa wg Nielsen* – przeszła rebranding. Po nowym logo i opakowaniach, opracowanych przez zespół Opus B Brand Design, przyszedł czas na odświeżenie komunikacji i świata marki. Opracowana przez nas platforma „Dobrze się spotkać” znalazła swój wyraz w idei kreatywnej „973 powody do spotkań”, a te z kolei zostały wykorzystane we wszystkich punktach styku z konsumentem: od opakowań i półki, przez media społecznościowe, aż po spoty TV.

Nowa kampania TV, oprócz komunikacji nowego pozycjonowania, promuje także nowość produktową w portfolio Lajkonika – Chrupiące Kulki. – Prawdopodobnie stworzyliśmy największą na świecie bazę 973 powodów do spotkań. Pomysłowość naszych copywriterów spotkała się z ciepłym przyjęciem i ze strony Klienta, i ze strony rynku – mówi Konrad Kacperczyk – dyrektor kreatywny odpowiedzialny za kreację dla marki Lajkonik po stronie Opus B.

30-sekundowy spot, ze skrótem do 15 sekund będzie emitowany w największych ogólnopolskich stacjach telewizyjnych (TVP, TVN i Polsat). Za kreację oraz nadzór nad realizacją reklamy odpowiada agencja Opus B. Produkcję spotu powierzono  FeelMovie, a postprodukcję spotu zrealizowało studio MOJOTRIBE. Za dobór mediów odpowiada MediaVest.

*Lajkonik Snacks za Nielsen – Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska jako suma rynków: Hipermarkety, Supermarkety bez Dyskontów, Dyskonty, Duże,  Średnie i Małe sklepy spożywcze, Sklepy winno-cukiernicze, sprzedaż wartościowa w PLN w okresie I-XII 2015 w segmencie paluszków, precelków i krakersów  w kategorii słonych przekąsek (wg klasyfikacji własnej klienta).

20160330_Informacja_prasowa_-_Rebranding_marki_Lajkonik.docx

Ranigast znów kończy piekło zgagi

21 marca rozpoczęła się kolejna odsłona kampanii TV dla Ranigast Max przygotowana przez agencję reklamową OPUS B.  Komunikacja dla jednej z czołowych marek Polpharmy konsekwentnie kontynuuje ideę diabelskiej zgagi i piekielnych dolegliwości, które skutecznie i pewnie likwiduje tylko Ranigast.