Słodka współpraca z Polskim Cukrem

Myli się ten, kto myśli, że każdy cukier jest taki sam. Prawdziwie Polski Cukier jest tylko jeden, co udowadniamy w kampanii, która właśnie wystartowała. Wspólnie z klientem, Krajową Spółką Cukrową S.A., Opus B odświeża trend na polskie wypieki.

1 czerwca wystartowała kampania, która ma przypomnieć, że nasze, polskie wypieki są wyjątkowe – to skromni bohaterowie codziennych i odświętnych stołów, punkt kulminacyjny każdego rodzinnego spotkania, słodka chwila zapomnienia, a nawet przyczynek do burzliwej dyskusji.

Koncept kreatywny opiera się na obserwacji, że każdy z nas ma swoje ulubione polskie ciasto: sernik, szarlotkę, makowiec i wiele innych, ale każdy przyrządza je w inny sposób. To, co łączy wszystkie polskie wypieki, to zastosowany do ich stworzenia cukier. Dlatego właśnie Polski Cukier chce inspirować do odkrywania na nowo słodkiego smaku tradycji i wspierać poczucie dumy z polskich wypieków.

Działania naszej agencji w ramach kampanii obejmują opracowanie koncepcji kreatywnej kampanii i jej egzekucje w TV, prasie i Internecie. Produkcję spotów powierzono In Vitro Films, a foodstylizację na planie zrealizowała Ania Zięciowska. Planowaniem i zakupem mediów zajął się MEC.

20160601_Informacja_prasowa_-_Polski_Cukier.docx

Promujemy Manufakturę MK Cafe Fresh dla miłośników kawy

W ogólnopolskich kanałach telewizyjnych i w kanałach tematycznych wystartowała kampania promująca nowy koncept MK Cafe – Manufakturę MK Cafe Fresh. Za kreację spotu tv odpowiada Agencja Opus B.